• Deň otvorených dverí

          • Základná škola Štefana Senčíka v Starom Tekove srdečne pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na Deň

            otvorených dverí 2024

             

            dňa: 25.03.2024 (Pondelok)

            v čase: od 15:00 - 17:00hod.

            Tešíme sa na Vás !

          • Javiskový škriatok

          • Regionálna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti

            Dňa 13.marca 2024 sa členovia dramatického krúžku , ktorý pracuje na našej škole zúčastnili regionálnej prehliadky Javiskový škriatok, ktorý sa uskutočnil v kultúrnom dome v Šali. Vzhľadom k tomu, že v levickom okrese sme jediní, ktorí dokončili inscenáciu detského divadla, nebolo možné usporiadať regionálne kolo v Čajkove, ako bolo pôvodne plánované. Preto sme boli nútení odcestovať do Šale, ako jediný zástupca nášho regiónu, aby našu autorskú inscenáciu Iná ako každá iná posúdila odborná porota. Dopadli sme úspešne a postúpili do krajského kola z prvého miesta. Krajské kolo detskej dramatickej tvorivosti sa uskutoční v polovici apríla v Kozárovciach.

          • VŠETKOVEDKO

          • Talentída ako každý rok vyhlásila Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími.

            Svoje vedomosti si naši žiaci otestovali  vo všetkých oblastiach, s ktorými sa doteraz stretli.

            Okrem diplomov získali žiaci šatku, pero a niektorí aj peračník.  Úspešní tretiaci získali aj knižnú odmenu.

          • Obvodné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Každoročne odznieva na školách umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do najstaršej súťaže umeleckého prednesu poézie i prózy s názvom Hviezdoslavov Kubín. Naši najúspešnejší recitátori postúpili do obvodného kola, ktoré sa konalo dňa 29. februára 2024 v Tlmačoch a odniesli si význámné ocenenia:

            III.kategória 

            1. miesto - Jakub Gróf  - próza

            II. kategória

            3. miesto - Kristína Ivaničová - poézia

            I. kategória

            1. miesto Petra Vasarábová - próza

            2. miesto Ema Holková  - poézia

            Gratulujeme postúpujúcim do okresného kole tejto súťaže, ktoré sa uskutoční v Leviciach. Budeme im držať palce.

            Všetkým zároveň ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

             

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Aj na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína – najstaršej a najprestížnejšej súťaže umeleckého prednesu slovenskej i svetovej poézie a prózy. Porota si z úst recitátorov vypočula pôsobivé prednesy a veľmi pekné ukážky. Mali ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších.

          • Valentín na našej škole

          • V tento deň sme chceli upriamiť pozornosť na priateľskú lásku, spoluprácu, toleranciu a dôveru medzi sebou. Vážiť si priateľov a uvedomiť si, že priateľ je človek, ktorý vždy stojí pri mne, ktorý má ma rád a na ktorého sa môžem spoľahnúť.

            Žiaci mali možnosť počas niekoľkých dní vhadzovať do špeciálne vytvorenej schránky pozdravy venované spolužiakom, spolužiačkam, kamarátom, kamarátkam, pani učiteľkám, vlastne každému, kto je súčasťou našej školy. Podmienkou bolo, aby bol odkaz adresovaný pre konkrétnu osobu alebo triedu.

            Deň pred Valentínom sme museli roztriediť pozdravy pre jednotlivé triedy a pani učiteľky. Pozdravov bolo ešte viac ako minulý rok. Podarilo sa nám ich rozdeliť, založiť do obálok, aby na druhý deň boli pripravené pre nedočkavých adresátov.

            V stredu 14.2. naše valentýnske poštárky  - Peťka a Anulka (pre I. stupeň) a valentínski poštári -  Zolko a Filipko (pre II. stupeň) už od rána roznášali pozdravy po škole. Poobede veru nikto neodchádzal zo školy bez úsmevu na tvári. Sme radi, že sa vám školská akcia páčila.

             

          • Netradičná hodina angličtiny v 9. ročníku

          • Na hodine angličtiny sa deviataci stretli s 2 vysokoškolákmi z Francúzska, ktorí boli na študijnom pobyte na univerzite v Budapešti a nakrátko navštívili aj Starý Tekov. 

            V rozhovore s nimi si potvrdili dôležitosť ovládania cudzích jazykov.

          • 2% pre našu školu

          • Vážení rodičia, milí priatelia základnej školy,

             

            dovoľujeme si Vás požiadať o venovanie 2% dane z príjmov fyzických a právnických osôb Rodičovskému združeniu pri Základnej škole Štefana Senčíka v Starom Tekove, Tekovská 17, 93526 Starý Tekov, identifikačné číslo 17319617. Vaše finančné príspevky prispievajú k skvalitneniu výchovno-vzdelávaciemu procesu našich žiakov, za ktoré Vám vopred ďakujeme.

            Naše údaje:

            Rodičovské združenie pri Základnej škole Štefana Senčíka,

            Tekovská 17, 935 26 Starý Tekov

            Identifikačné číslo: 17319617/1306

            Najneskôr do 30. 04. 2024 pošlite vyhlásenie spolu s potvrdením o zaplatení dane daňovému úradu, alebo doručte formuláre do ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove.

            Ďakujeme.

            Rodičovské združenie pri Základnej škole Štefana Senčíka v Starom Tekove

             

            Tlačivo nájdete v súbore pod oznamom.

          • Vianočné pozdravy v angličtine

          • Začiatkom decembra  žiaci 5.a 6. ročníka v rámci Penpals vytvorili vianočné pozdravy v angličtine pre svojich rovesníkov z Madeiry. Netrpezlivo čakali na to, keď budú držať v ruke pozdrav od konkrétneho chlapca či dievčaťa z Madeiry. Každý list bude zameraný na určitú tému - rodina, hobby, voľný čas, šport, škola a deti si precvičia angličtinu v kontakte so skutočnými zahraničnými kamarátmi.

          • Zákaz vjazdu

          • Vážení rodičia. radi by sme Vás upozornili, že pred areálom školy pribudla nová dopravná značka - Zákaz vjazdu všetkých vozidiel.

            Prosíme, preto rodičov a rodinných príslušníkov, aby túto značku rešpektovali a nevchádzali svojimi autami na komunikáciu pred budovou školy.

            Vedenie školy sa tak rozhodlo, aby eliminovalo incidenty medzi chodcami a vozidlami v tomto priestore. Bezpečnosť našich žiakov je pre nás na prvom mieste.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Projektové vyučovanie biológie v VI. ročníku - téma BUNKA

          • Jednou z vyučovacích tém na hodinách biológie v šiestom ročníku je BUNKA. Je to pomerne náročná téma, keďže bunky nie sú voľným okom viditeľné a názvy jednotlivých súčastí sú náročné, pretože sa s nimi bežne nestretávame. Žiaci si preto mali vyrobiť model bunky a na hodine porozprávali, aký typ bunky si vybrali a prečo, aký materiál použili na výrobu a aký význam majú jednotlivé organely v bunke. Výsledok ich snaženia si môžete pozrieť na fotografiách.

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • V utorok 23.1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo sútaže v prednese povestí, Šaliansky Maťko. Vypočuli sme si ľudové aj autorské povesti v podaní našich nádejných recitátorov. Všetci podali dobrý výkon a porota prednesy ocenila nasledovne:

            1. kategória

            1. miesto Bianka Adamová

            2. miesto Hana Mesárošová

            3. miesto Lukáš Hajko

             

            2. kategória

            porota udelila dve 1. miesta - Anna Lecká a Petra Vasarábová,

            2. miesto Sebastián Graus

             

            3. kategória

            1. miesto Vlasta Ličková 

             

            Víťazom blahoželáme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Gratulujeme k úspechu našej deviatačky Sabiny Hlôškovej, ktorá získala v Olympiáde v anglickom jazyku 3.miesto v silnej konkurencii 31 žiakov z okresu Levice.