• Deň Zeme

          • Každý rok si dňa 22.apríla pripomíname Deň Zeme. Obývateľnú planétu máme zatiaľ len jednu – našu Zem. Je naším domovom, zdrojom potravy, čistej vody, vzduchu na dýchanie, energie, všetkého, čo potrebujeme k plnohodnotnému životu. Uvedomujeme si dôležitú skutočnosť, že niektoré zdroje nie sú nevyčerpateľné a nie všetko je obnoviteľné, ak to raz zničíme. Preto je veľmi potrebné chrániť ju, zaujímať sa o jej stav. 
            Spoločne sme sa so žiakmi venovali aktivitám, ktoré v značnej miere prispeli k čistote, úprave areálu školy, ale aj verejných priestranstiev našej obce. Vyčistili sme kvetinové záhony, vyzbierali odpadky a naši najmenší žiaci vytvorili krásne obrázky planéty Zem. Na hodinách výtvarnej výchovy si tvorili podnetné plagáty s environmentálnou tematikou, ktoré zdobia chodbové priestory ZŠ Štefana Senčíka. Aktívnou účasťou, oblečení vo farbách planéty sme si pripomenuli jej výnimočnosť a dôležitosť pre celé ľudstvo. 
            Deti sú našou budúcnosťou, a preto by sme s nimi mali riešiť otázky a témy venované životnému prostrediu, aby sa stali prirodzenou súčasťou v procese jej ochrany.

          • Zápis budúcich prvákov

          • Dňa 21. 4. 2022 sa v našej škole uskutočnil zápis budúcich prvákov. Teší nás, že tak, ako po iné roky, aj teraz si našu školu opäť pre svoje deti vybrali nielen mnohí rodičia zo Starého Tekova, ale aj z iných okolitých obcí. Budúci prváci počas zápisu úspešne plnili zábavné úlohy, kreslili, recitovali básničky, poznávali farby, ba aj písmenká. 

            Všetkým rodičom touto cestou ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa na september, kedy naše brány opäť prekročia noví žiaci.

          • Úspechy žiakov ZŠ Štefana Senčíka

          • V uplynulých týždňoch sme sa zúčastnili mnohých súťaží, olympiád a športových podujatí.
            Žiaci ZŠ Štefana Senčíka pod vedením našich pedagógov dosiahli výborné výsledky v nasledovných súťažiach:
             

            Lenka Bátovská - 2. miesto okresné kolo Chemická olympiáda

                                         1. miesto okresné kolo Biologická olympiáda kategória E zoológia

                                         8. miesto okresné kolo Biologická olympiáda kategória C

            Zdenka Kubíková - 16. miesto okresné kolo Biologická olympiáda kategória C

            Valentína Holečková - 1. miesto výtvarná súťaž "Fašiangy v minulosti a dnes"

            Anna Lecká - 2. miesto v II. kategórii výtvarná súťaž "Vesmír očami detí"

            McDonalds cup - malý futbal žiakov a žiačok 3. a 4. ročník - 4. miesto

            Školský pohár SFZ - žiakov 5. a 7.ročníka - 2.miesto

          • Turnaj vo futsale

          • Naši piataci a siedmaci odohrali veľmi dobrý turnaj v Tlmačoch vo futsale. Zo štyroch družstiev sme obsadili pekné druhé miesto.

          • Florbalový turnaj o putovný pohár ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove

          • Medzinárodný deň florbalu bol výbornou príležitosťou zahrať si 12. apríla 2023 priateľský zápas medzi základnými školami z okolitých obcí o putovný pohár ZŠ Štefana Senčíka. Stretli sa žiaci pod vedením svojich vyučujúcich telesnej a športovej výchovy zo ZŠ Hronské Kľačany, ZŠ Kozárovce, ZŠ Rybník a žiaci z našej ZŠ (Faško Martin, Herc Jakub, Lazar Šimon, Polovka Kamil, Bista Šimon, Fázik Filip, Hostinský Daniel, Hríbik Simon, Šallai Patrik, Melicher Jakub, Lecká Júlia). Vzájomné zápasy boli veľmi napínavé. Všetci sa snažili podať čo najlepší výkon.

            Umiestnenie:

            1. miesto - ZŠ Hronské Kľačany
            2. miesto - ZŠ Rybník
            3. miesto - ZŠ Štefana Senčíka Starý Tekov
            4. miesto - ZŠ Kozárovce

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa na spoločné stretnutie vo florbalovom turnaji o putovný pohár ZŠ Štefana Senčíka budúci rok.

          • Prevencia na školách

          • Pod vedením preventistky OR PZ v Leviciach por. JUDr. Moniky Barnovej a koordinátorky ochrany detí pred násilím Mgr. Dominiky Danáčovej z ÚPSVaR v Leviciach sa dozvedeli žiaci druhého stupňa ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove dôležité informácie počas besedy o šikane a trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých a o zvyšovaní právneho vedomia. Žiaci boli poučení zrozumiteľnou a veku primeranou formou, ako byť nielen vzornými občanmi, ale aj dobrými spolužiakmi. Rovnako boli oboznámení na koho sa majú v prípadoch, kedy sa cítia nepríjemne, obrátiť.

          • Detský javiskový sen Šaľa 2023

          • Dramatický krúžok postupuje na celoslovenskú prehliadku detskej dramatickej tvorivost

            V dňoch 4. a 5. apríla 2023 sa Dramatický krúžok, ktorý pôsobí na našej škole zúčastnil v Šali krajskej postupovej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Detský javiskový sen 2023. V konkurencii nitrianskych detských súborov zo základných umeleckých škôl sa nestratil. Ba naopak zažiaril a získal 1. miesto s priamym postupom na celoslovenskú súťaž, najvyššiu prehliadku v tejto kategórii, Zlatú priadku 2023, ktorá sa uskutoční v máji 2023 opäť v Šali. Víťazná inscenácia sa volá "Volám sa Karol". Réžijne sa na nej podieľal Mgr. Petr Mészároš. Vďaka patrí aj účinkujúcim, ktorými boli Hana Grófová, Sophia Prasličková, Jakub Gróf, Nicolas Pacher a Florián Fabián. Z dosiahnutého úspechu máme úprimnú radosť.

          • 🌼Veľká noc 🐇

          • Sviatky jari sú tu zas, oslávte ten krásny čas.

            Korbáč, vodu, kraslíc moc, nech prinesie Veľká noc.

            Príjemné a radostné prežitie veľkonočných sviatkov,

            hojnosť požehnania od vzkriesenia Pána,

            veľa lásky a rodinnej pohody praje

            kolektív pedagógov a zamestnancov ZŠ Štefana Senčíka

          • Okresné kolo vo florbale mladších žiakov

          • Dňa 5.4.2023 sme organizovali okresné kolo vo florbale mladších žiakov za účasti Hronských Kľačian a Pukanca. Turnaj sa viedol vo výbornej atmosfére. Našim chlapcom ďakujeme za výbornú reprezentáciu.

          • Prednáška "Finančná gramotnosť "

          • Dňa 3.4.2023 sa na našej škole konala prednáška p. Grausa na tému "Finančná gramotnosť". Vysvetlil žiakom 8. a 9.ročníka ako súvisí demografický vývin spoločnosti s poklesom starobného dôchodku. Oboznámil ich s možnosťami dlhodobých investícií.

          • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V pondelok, 3.4. 2023 sa v priestoroch Tekovského múzea v Leviciach konalo okresné kolo sútaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Naša Peťka Vasarábová podala výborný výkon a umiestnila sa na 3. mieste. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti do ďalšej práce s umeleckým textom.