• Adventný kalendár pre prváčikov
          • Adventný kalendár pre prváčikov

          • Naše najstaršie dievčatá dnes odovzdali adventný kalendár pre prváčikov, ktorý im bude robiť radosť v tomto predvianočnom období. Na kalendári precízne pracovali na hodinách technickej výchovy s pani učiteľkou Mgr. Alexandrou Nitranskou Bátovskou.

          • Daruj radosť chorým deťom

          • Darček pre deti hospitalizované v nemocnici môžete priniesť do ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove, pani Mgr. Ivane Hajkovej. Spoločne podporíme charitatívnu akciu a odovzdáme všetky darčeky, ktoré spríjemnia chorým deťom pobyt v nemocnici.

          • Divadelného predstavenia 1001 Stories

          • V stredu sa žiaci 4. a 5.ročníka zúčastnili divadelného predstavenia 1001 stories na motívy rozprávky 1000 a 1 noc v KD v Hronských Kľačanoch. Predstavenie bolo hrané v anglickom- slovenskom jazyku. Po hodinovom predstavení plného sústredenia sa, ale aj zábavy a smiechu, sme to vykompenzovali pohybom na ihrisku pri kľačianskej škole.

          • Cena Andreja Chudobu v kategórii próza

          • Hanka Hancková, žiačka 5.ročníka, získala 2.miesto v autorskej literárnej súťaži Cena Andreja Chudobu v kategórii próza. Táto celoštátna súťaž sa uskutočňuje pri príležitosti narodenín spisovateľa Andreja Chudobu s cieľom podporovať rozvoj talentov vo vlastnej tvorbe. Hanke gratulujeme a prajeme veľa tvorivého nadšenia a úspechov.

          • SVETOVÝ DEŇ BEHU

          • Počuli ste už o dátume 5.11.? Viete, na čo je tento dátum zameraný? No predsa na BEH!
            Svetový deň behu spája tisíce ľudí v stovkách miest po celom svete. V roku 1999 ho založil bežec Bill
            McDermott s cieľom podporiť boj proti chudobe vo svete.

             A prečo práve beh? Pretože beh je jedna z najprirodzenejších aktivít pohybov človeka. Prináša nám množstvo fyzických, ako aj psychických benefitov, o čom sa mohli presvedčiť aj naši žiaci v ŠKD.  Nielenže si v tento deň skvelo zabehali a zasúťažili, ale aj dokázali, akí výborní bežci sú!  

                                                      

                                                                                                                                                      MGR. IVANA HAJKOVÁ

          • Vyučovacia hodina THD vo 8.ročníku

          • Prebiehala netradičnou formou, dňa 4.11.2022 v priestoroch SOŠ Tlmače. Pod vedením odborných majstrov si žiaci mohli pozrieť priestory školy, odborné učebne i dielne. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Mali možnosť vyskúšať si zváranie „virtuálnou“ zváračkou a zostrojiť si vlastný indikátor zvuku podľa schémy. Skúšanie rôznych zariadení v učebniach bola najviac lákavá, hlavne pre chlapcov.

             Žiakom sa netradičné vyučovanie veľmi páčilo, cítili sa tam dobre. Odchádzali pozitívne naladení a nadšení s prístupu odborných majstrov.          

            T. Gajdošová                                                                                                                                                                                                                                                                                        

          • Procesuálne umenie

          • Žiaci ôsmeho ročníka si na hodine výtvarnej výchovy vyskúšali procesuálne umenie a jeho tvorivý proces. Využívali sme nestabilný, organický, beztvarý materiál. Procesuálne umenie sa pokúša narušiť predstavu o trvácnosti a večnosti umeleckého diela. Umelci pri tvorbe častokrát experimentujú.
            Žiaci pracovali v skupinách. Ich úlohou bolo vytvoriť “tekutý experiment”. Do pripravenej nádoby naliať mlieko, olej a nasypať potravinovú farbu. Niektorí žiaci v skupine fotili presný postup, iní natáčali video. Žiaci boli prekvapení zo svojich zaujímavých výtvorov.

            Mgr. Frederika Kúdelová

          • Základné kolo vo florbale

          • Naši žiaci boli úspešní, vyhrali základné kolo vo florbale. Všetky 3 zápasy vyhrali so skóre 21:4 a postupujú na majstrovstvá okresu.

          • ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY

          • Aj v tomto školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do 13. ročníka česko-slovenského projektu ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY s podtitulom „Môj literárny príbeh čaká na tvoje prečítanie.“ Ako partnerská škola nám bola pridelená Základní škola Přimda, ktorá sa nachádza takmer na samom západe Čiech, blízko hraníc s Nemeckom. Vzájomne sme si vymenili záložky, ktoré vznikli v školskom klube detí a na hodinách výtvarnej a technickej výchovy. Vytvorili sme vyše 200 záložiek. Všetkým žiakom veľmi pekne ďakujeme za spoluprácu. Z partnerskej školy sme dostali balík pre žiakov, v ktorom boli pekné záložky a materiál o ich obci.

          • Jesenné tvorivé dielničky

          • Pri príležitosti  „Medzinárodného dňa starých rodičov“ sme si v ŠKD pripravili  „Jesenné tvorivé dielničky“ pre starých rodičov a ich vnúčatká. Naši družinári si vyrobili pre svojich starých rodičov  pekné pozvánky, ktoré im odovzdali  a  pozvali ich ku nám do školy, kde  spolu so svojimi vnúčatkami mohli stráviť pekné popoludnie a vytvoriť si zaujímavé výrobky. Okrem toho sa mohli posilniť malým občerstvením, ktoré sme si pre nich s láskou pripravili. Starým rodičom ďakujeme, že ku nám zavítali a svojou prítomnosťou potešili nielen svoje vnúčatká, ale aj nás.

                                                                                               Janka Kosorínová