• Zápis 2024

          • Dňa 22. 4. 2024 sa v našej škole uskutočnil zápis budúcich prvákov. Teší nás, že tak, ako po iné roky, aj teraz si našu školu opäť pre svoje deti vybrali nielen mnohí rodičia zo Starého Tekova, ale aj z iných okolitých obcí. Budúci prváci počas zápisu úspešne plnili zábavné úlohy, kreslili, recitovali básničky, poznávali farby, ba aj písmenká. 

            Všetkým rodičom touto cestou ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa na september, kedy naše brány opäť prekročia noví žiaci.

          • Deň Zeme 2024

          • Zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana divočiny a ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít. To sú ciele Dňa Zeme (Earth Day), ktorý každoročne pripadá na 22. apríl.

            Každý rok má Deň Zeme špecifické motto. Pre rok 2024 je to "60-percentné zníženie produkcie plastov do roku 2040".

          • Navštívili nás bratia kováči z Tekovských Lužian

          • „Remeslo má zlaté dno,“ tvrdili naši predkovia. Dnes by sa mohlo zdať, že táto veta už neplatí. Ale nie je to celkom tak. Presvedčili sa o tom aj žiaci navštevujúci Školský klub detí. Navštívili nás bratia kováči z Tekovských Lužian, ktorí žiakom predstavili umelecko remeselné spracúvanie kovov. Vonku ich čakala ukážka kováčstva. Aj naši žiaci sa smelo pustili do práce a vyskúšali si  prácu s kladivom na kovadline. Výsledkom ich snaženia spolu s kováčmi bola vlastnoručne ukovaná podkova pre koňa, ktorú pre šťastie dostala naša škola. Žiaci dostali aj domácu úlohy aby im podkova vydržala dlho, musia ju ošmirgľovať a natrieť včelím voskom. A nie len to, ale aj nakresliť obrázky spojené s kováčstvom.

          • Výtvarná súťaž - Vesmír očami detí

          • Do sútaže Vesmír očami detí sa tento rok v levickom okrese zapojilo viac ako 50 škol. Našu školu reprezentovalo mnoho krásnych prác. Víťazky Anna Lecká a Valentína Holečková si odniesli mnoho krásnych cien. Srdečne im blahoželáme!

          • Detský javiskový sen

          • Dramatický krúžok postupil na celoslovenskú súťaž

            Dňa 18.4.2024 sa Dramatický krúžok pri Základnej škole Štefana Senčíka zúčastnil s inscenáciou "Iná ako každá iná" krajského kola detskej dramatickej tvorivosti Detský javiskový sen v Bátovciach. Obsadil v konkurencii nitrianskych súborov 2.miesto a postúpil na najvyššie fórum - celoslovenskú prehliadku "Zlatá priadka" v Šali, ktorá sa uskutoční 5.-8. júna 2024. Gratulujeme.

          • Otvorené hodiny

          • Každoročnou tradíciou v našej škole sú otvorené hodiny, ktoré sa tento rok konali v dňoch 17.4.-18.4.2024.  Deti predškolského veku mali možnosť spolu s pani učiteľkami z materských škôl nahliadnuť do priestorov školy, spoznať nové prostredie, zažiť osobné stretnutia s učiteľmi, žiakmi a s kamarátmi. Spolu s prvákmi riešili rôzne úlohy. Pátrali po názvoch jarných kvietkov, ktoré následne skladali do obrázka a lepili. Hľadali zvieracie rodinky a správne ich pomenúvali. Zatancovali si spolu. Po splnení všetkých aktivít dosali predškoláci medailu a malú odmenu. Veríme, že sa im v našej škole páčilo a odchádzali spokojné a dobre naladené.

          • Divadelné predstavenie "NEBO" v Nitre

          • Autorská inscenácia režiséra Ireneusza Maciejewského, čiastočne inšpirovaná tvorbou významného talianskeho spisovateľa Gianniho Rodariho, otvára tému súžitia dnešných detí so svetom technológií a stavia ho do kontrastu sveta možností, ukrývajúceho sa v nich samých. Čo všetko spôsobia zabudnuté kľúče, kto je Zábudlivý a čomu sa v skutočnosti venuje kvetinárka, ľahko odhalíte, ak sa spolu s Toninom vydáte na dobrodružnú cestu na druhú stranu sovích očí.

          • Rytiersky rozprávkový deň

          • Rozprávky deti milujú, práve preto sme pre prvákov pripravili rytiersky deň. Deti prišli oblečené v maskách ako postavičky z rozprávok, a tak sme mali v triede princezné, kráľov, rytierov,... V triede sme museli splniť rôzne úlohy ako napríklad predviesť kráľovský rukopis či zdolať dračiu matematiku. Potom sme navštívili školskú knižnicu, ktorá je plná zaujímavých kníh. Naučili sme sa ako sa v nej máme správať a aké knižky v nej môžeme nájsť. 

          • Medzinárodný deň florbalu

          • Aj naša škola sa aktívne zapojila do medzinárodného dňa florbalu. Naši žiaci hrali nielen florbal na hodinách telesnej výchovy ale aj naši najmenší v ŠKD.

          • Iná ako každá iná

          • premiéra Dramatického krúžku pri ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove

            Dovoľujeme si Vás pozvať na premiéru autorskej inscenácie INÁ AKO KAŽDÁ INÁ v podaní Dramatického krúžku pri Základnej škole Štefana Senčíka, ktorá sa uskutoční 16.4. 2024 v Dome kultúry v Starom Tekove o 17:00 a o 18:00.

            Hrajú:

            Jakub Gróf, Sophia Prasličková, Hanka Grófová, Nicolas Pacher, Florián Fabián, Kristína Ivaničová, Romana Hajková,

            Réžia, dramaturgia, scéna, kostýmy: Petr Mészároš

            Slovo o hre:

            Hra je autorským predstavením a výpoveďou členov súboru na javy, ktoré sa v poslednom čase objavujú čoraz častejšie na rôznych základných školách po celom Slovensku. Vznikala takpovediac spontánne z rozprávania detí a priamo na javisku. Predstavenie je určené pre všetkých o fenoméne inakosti, odlišnosti, neopodstatnenom odsudzovaní, nekomunikatívnosti, ktoré môžu vyústiť do problémov, z ktorých už nie je návratu.

            UPOZORNENIE: Vzhľadom k tomu, že predstavenie je uvádzané v netradičnom divadelnom priestore, kde je počet divákov obmedzený na 50 na jedno predstavenie, prosím vás o rezerváciu s počtom na t. č. 0905403418. Z toho titulu uvádzame predstavenia dve.

            Vyvarujme sa, prosím, skutočnosti, že niekto príde neohlásene a nebude mať miesto. Ďakujem za pochopenie.

            Vstupné je dobrovoľné.

            Tešíme sa vás. Všetci ste srdečne vítaní.

          • Hviezdoslavov Kubín okresné kolo

          • Dnes sa v Leviciach uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu základnú školu

            reprezentovali Jakub Gróf a Peťka Vasarábová. Odniesli si významné ocenenia:

            III. kategória

            3. miesto - Jakub Gróf- próza

            I. kategória

            1. miesto - Peťka Vasarábová- próza

             Srdečne im blahoželáme a tešíme sa, že nás Peťka bude reprezentovať v krajskom kole tejto súťaže ktoré sa

             uskutoční v Nových Zámkoch. Budeme jej držať palce!