• Rodičovský príspevok na šk. rok 2022/23
          • Rodičovský príspevok na šk. rok 2022/23

          • Vážení rodičia, prosíme Vás o uhradenie rodičovského príspevku na školský rok 2022/2023.

            Poplatok za RODINU je 15

            Číslo účtu IBAN: SK44 1100 0000 0029 2488 3877

            Do poznámky Vás prosíme uviesť MENO A PRIEZVISKO dieťaťa (detí) a TRIEDU ktorú navštevuje. Tento údaj je nutné uvádzať.

            Poplatok je potrebné uhradiť do 31.12.2022.

            Za Vaše príspevky ďakujeme.

          • Medzinárodný deň mlieka na školách

          • Medzinárodný deň mlieka na školách sme oslávili cez veľkú prestávku ochutnávkou mlieka, ktorú si pre žiakov pripravili deviataci a ôsmaci. Firma Levické mliekarne Levice a. s. nám sponzorsky darovala mlieko pre všetkých žiakov a malé prekvapenie v podobe miláčikov. Naši šikovní družinári sa venovali tejto téme aj v utorok a podarili sa im kreatívne práce. Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli a priložili ruku dielu.

            Mgr. Frederika Kúdelová

          • Európsky deň jazykov na našej škole

          • Jedným z hlavných cieľov je podporovať výučbu cudzích jazykov, zdôrazňovať žiakom prínos jazykového vzdelávania, hovoriť o príležitostiach a možnostiach, ktoré sa im výučbou cudzích jazykov otvárajú.

            EÚ má 24 úradných a pracovných jazykov, takže sme sa tento rok  zamerali na tému: Jazykové bohatstvo v Európe.

            Najstarší žiaci našej školy, deviataci, pripravili pre svojich spolužiakov informačný panel o štátoch EÚ. Ostatných žiakov pozvala na jazykovú cestu naprieč Európou Lara, kreslená postavička, ktorá predstavila jednotlivé krajiny a jazyky. Deti počúvali pozdravy a poďakovanie, počítanie do 10 v rôznych jazykoch a nebojácne to aj sami skúšali hovoriť. Spoznali blízkosť , ale aj veľkú odlišnosť jazykov od slovenčiny. To, že sú naše deti učenlivé dokázali hneď na druhý deň, keď sa v škole ráno vítali po chorvátsky : Bok! Kako si ?

            Veríme, že nám aj tohtoročný EDJ pomohol  naštartovať motiváciu našich žiakov k učeniu sa cudzích jazykov.

          • Účelové cvičenie - 16.9.2022 (1.-3. ročník)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie - 16.9.2022 (1.-3. ročník).

            Dňa 16.09.2022 sa uskutočnilo účelové cvičenie Ochrana života a zdravia. Formovať vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života je dôležité aj u mladších žiakov. Žiaci 1. – 3. ročníka si v tento deň vyskúšali evakuáciu školy v prípade ohrozenia, pozreli si zaujímavú prezentáciu o prvej pomoci pri rôznych úrazoch a zraneniach. Dopoludnie ukončili pohybom a pobytom v prírode, spojeným s poznávaním prírodného prostredia v okolí školy.

            Mgr. Ingrid Nitrianska

          • Účelové cvičenie - 16.9.2022 (4.-9. ročník)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie - 16.9.2022 (4.-9. ročník) .

            Po dni voľna sme sa 16.9 vybrali na účelové cvičenie pod vedením pána učiteľa Mgr. Mareka Janíčka. Najprv sme si však vyskúšali evakuáciu školy pri požiari. Naše kroky ďalej smerovali popri Hrone až po strelnicu v Kalnej nad Hronom. Žiaci mali pripravených niekoľko stanovíšť, ktorých sa postupne ako triedy zúčastňovali. Dve stanovištia boli pripravené v spolupráci so SČK. Vyskúšali sme si resuscitáciu figuríny, zastavenie krvácania pomocou obväzov a ako správne fixovať zlomeninu. Veľmi náučné bolo stanovište, kde mali žiaci za úlohu rozpoznať okolité rastliny a mapové značky, s ktorými sa môžu stretnúť. Najpopulárnejším však bolo samozrejme stanovište strelnica. Žiaci si mohli v ľahu a v sede vyskúšať streľbu na terč. Niektorým sa darilo viac, iní ešte dotrénujú. Žiaci naozaj nezaháľali a prešli sme okolo 16km. Bol to príjemne strávený deň a žiaci si odniesli nové zážitky a skúsenosti.

            Mgr. Frederika Kúdelová