• Deň detí v Starom Tekove

          • Obec Starý Tekov a Zákládná škola Štefana Senčíka vás srdečne pozývajú osláviť DEŇ DETÍ. Stretneme sa 4. júna 2022 o 10:00 v areáli futbalového ihriska.

            Čakajú na vás: detské divadielko a animácie v podaní Romana Mihálku, pohybové hry, skákací hrad, šmýkala, policajti a hasiči, trdelníky, jazda na koníkovi, maľovanie na tvár.

          • Svetový deň atletiky

          • Svetový deň atletiky pripadá na 15.máj.

            Vznikol pod záštitou Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) a oslavuje sa od roku 1996. Jeho cieľom je nielen podpora zdravia a aktívneho života, ale podpora atletiky na celom svete.

            Vieme, že pohyb je pre každého z nás veľmi dôležitý a preto sa snažíme u detí na našej škole vypestovať kladný vzťah k športu. Dôkazom toho je aj utorkové popoludnie, kedy si deti z ŠKD zasúťažili v rôznych atletických disciplínach, ktoré pre deti pripravil pán učiteľ Janíček. Deti mali možnosť vyskúšať si svoju zdatnosť v skoku z miesta, behom na 4x10m, hod  kriketkou či detským oštepom. Malí atléti sa držali statočne a ukázali svoju zdatnosť vo všetkých disciplínach.

          • Divadelné predstavenie v DAB Nitra

          • 19.5. žiaci VII. a VIII. ročníka navštívili Divadlo Andreja Bagara v Nitre. V príbehu o legendárnom Robinovi Hoodovi sledovali okrem dobrodružstiev, odvahy, lásky aj boj za spravodlivosť, ochranu utláčaných a chudobných. Príbeh o bájnom anglickom hrdinovi bol popretkávaný modernými vtipnými dialógmi, takže  sa aj schuti zasmiali. Žiakov zaujali herecké výkony i pôsobivá scéna, ktorá využívala technologické prvky ovplyvňujúce celkové vnímanie diela.

          • Svetový deň včiel

          • V súlade s rozhodnutím OSN bol Svetový deň včiel prvýkrát zaradený do kalendárov v roku 2018. Svetový deň včiel pripadá na 20. mája, pretože v tento deň v roku 1734 sa narodil Anton Janša, včelár slovinského pôvodu, ktorý položil základy moderného včelárstva a bol riaditeľom prvej rakúsko-uhorskej včelárskej školy. Odvtedy si každý rok ľudia na celom svete pripomínajú za čo všetko môže vďačiť človek tomuto usilovnému hmyzu.

            Pri tejto príležitosti sme si pre naše deti pripravili rôzne aktivity, pomocou ktorých sme vyzdvihli dôležitosť a užitočnosť tohto malého milého hmyzu.

          • Svetový deň rodiny

          • 15. máj je Svetovým dňom rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti.

            Naši malí prváci si pri tejto príležitosti vytvorili srdiečka, do ktorých zahrnuli všetkých členov svojej rodiny.

          • Okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2022

          • Dnes, 12. 5. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej sútaže Slávik Slovenska. Základná umelecká škola v Leviciach sa rozozvučala krásnymi ľudovými piesňami a najkrajšími detskými hláskami. Naša žiačka Rebeka Hostinská si vyspievala 1. miesto a postupuje do krajského kola. Blahoželáme a držíme palce.

          • Majstrovstvá okresu v bedmintone

          • Naši žiaci : Andrej Kúdela a Janko Lecký a žiačky : Tamarka Štefanová a Viki Fašková sa zúčastnili sútaže v bedmintone. Dievčatá podali výborný výkon a zaslúžene sa stali majsterkami okresu Levice.

            (postupne porazili 2.ZŠ 3:0, Novú Dedinu 3:0, 4.ZŠ 3:0 a vo finále KSŠ 2:1)

            Ďalej postupujú na majstrovstvá kraja.

          • Výtvarná sútaž "Vojaci očami detí"

          • Aj tento rok sa naši žiaci a deti z ŠKD zapojili do výtvarnej súťaže "Vojaci očami detí". Je to  21. ročník, kt. pravidelne vyhlasuje Ministerstvo obrany.

            Deti a žiaci svojou prácou vyjadrili to, ako oni vnímajú prácu, život a plnenie úloh vojakov a príslušníkov ozbrojených síl.

          • Exkurzia v Múzeu holokaustu v Seredi

          • Dňa 4.5.2022 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili exkurzie do priestorov, ktoré počas obdobia druhej svetovej vojny slúžili ako koncentračný tábor. Koncentračných táborov na našom území, našťastie, nebolo mnoho. Oveľa viac bolo na území Slovenského štátu pracovných táborov. Funkciu koncentračného tábora plnila len väznica v Ilave a práve pôvodný pracovný tábor v Seredi. Dnes je v týchto priestoroch múzeum. Deviataci si prehĺbili vedomosti z dejepisu. Objasnili si postavenie a charakter slovenského vojnového štátu, ako aj s riešením židovskej otázky na Slovensku. Mali sme zabezpečený kvalitný lektorát s výkladom. Lektor nás sprevádzal celou expozíciou, ktorá je umiestnená v štyroch pôvodných barakoch. Na záver sme mali interaktívnu prednášku o situácii Židov a aj iných menšín, či marginalizovaných skupín počas rokov 1939-1945. 

          • DEŇ MATIEK V ŠKD

          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí Dňu Matiek, dňu, kedy si pripomíname tie najdôležitejšie ženy v našom živote, bez ktorých by sme tu neboli. Naše mamy.

                 Ide o deň, kedy sa po celom svete vzdáva hold matkám a materstvu. Cieľom tohto dňa je pripomenúť si tú jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky. Na chvíľu sa zastaviť a vzdať im poctu za všetku ich nekonečnú lásku a starostlivosť.

                 Je zvykom, že v tento deň dávajú deti svojim maminám, maminkám, mamičkám, mamkám malý darček ako poďakovanie za to, čo všetko pre nich obetovali. Deti v školách obdarúvajú svoje maminky ručne vyrobenými darčekmi alebo pozdravmi a pripravia si pre nich špeciálne vystúpenie.

            Avšak tento sviatok si pripomínajú aj dospelí a svoju mamičku potešia kvetinou či nejakou drobnosťou.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Mgr. Ivana Hajková

          • Deň matiek

          • Milé mamičky a babičky, srdečne Vás pozývame 8. mája 2022 o 16:00 do Domu kultúry v Starom Tekove, kde sme si pri príležitosti Dňa matiek pre Vás pripravili pekný program.

            Deti z materskej a základnej školy

          • Deň Slnka v ŠKD

          • Deň Slnka - 3. máj 

            Deň Slnka  vyhlásila OSN v rámci programu pre životné prostredie UNEP.

            Slnko je naša najbližšia hviezda a zároveň najjasnejšia hviezda na oblohe. Svojím žiarením vytvára podmienky života organizmov na Zemi. Tento deň je určený nielen na pripomenutie významu a dôležitostí Slnka, ale aj na propagáciu ekológie a významu ochrany životného prostredia.

            Náš žltý deň v ŠKD bol  v znamení Slnka. Slniečka, ktoré vytvorili druháci boli výnimočné a majú pre všetkých slnečný odkaz ...

          • Florbal chlapci

          • Naši žiaci sa dňa 4.5.2022 umiestnili v základnom kolo vo florbale chlapcov na krásnom 3. mieste.

             

            Výsledky :                                                                          Poradie:     

            Starý Tekov 4 : 0 Šahy                                                        1. miesto -  6. ZŠ Levice                  

            Starý Tekov 6 : 3 KSŠ                                                         2. miesto -  Tekovské Lužany

            Starý Tekov 2 : 3 T. Lužany                                                 3. miesto - Starý Tekov

            Starý Tekov 2 : 3 6. ZŠ Levice                                            4. miesto - KSŠ

                                                                                                       5. miesto - Šahy

             

            Chlapcom za výbornú reprezentáciu školy ĎAKUJEME a k dosiahnutým výsledkom BLAHOŽELÁME.