• Záložka do knihy spája školy

          •       V úvode školského roka sa naša škola opäť zapojila do 14. ročníka česko-slovenského projektu  Záložka do knihy spája školy. Do projektu sa zapojili žiaci prvého aj druhého stupňa, ktorí vyrábali na hodinách výtvarnej výchovy a v ŠKD ľubovoľnou technikou záložky s aktuálnou témou  Inšpirujúci svet rozprávok, básni a príbehov. Ich umelecké výtvory boli zaslané partnerskej škole, ktorá nám bola pridelená ZŠ Peruc , ktorá sa nachádza v severných Čechách.  

            Tešíme sa z tejto spolupráce a už netrpezlivo čakáme na záložky žiakov partnerskej školy .  

          • Deň jablka

          • Na medzinárodný Dňa jablka sme pre deti v ŠKD pripravili popoludnie plné súťaží a zábavy. Súťaže sme otvorili hľadaním rovnakých kľúčov. Skladaním puzzle jablka a hlavolamom si overili svoje vedomosti o jablku. Pohybové schopnosti si zmerali pri štafete. Popoludnie sme zavŕšili kreslením jabĺk kriedou na asfalt. Odmenou im bolo jablko, do ktorého s chuťou zahryzli.

          • Poznávací pobyt v Barcelone

          • Školská komisia pri Obecnom úrade v Starom Tekove, organizovala v dňoch 20. – 23.10.2023 poznávací výlet do Španielska – Barcelony. Výletu sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Počas týchto dní videli množstvo zaujímavostí a krás tejto krajiny a mesta.

            1.deň

            Po dlhom cestovaní autobusom, lietadlom sme dorazili do Barcelony. Z letiska, po všetkých kontrolách a čakaní na kufre, sme zamierili na Aerobus, ktorým sme sa previezli do centra mesta Plaza Catalunya, kde sme boli ubytovaní, v hoteli Regina. Po skvelej večery, ktorá bola podávaná formou Tapas, sme sa prešli po nočnej La Ramble – najrušnejšej ulici v Barcelone.

            2.deň

            Po výdatných raňajkách naša cesta zamierila na starú tržnicu plnú vôní, chutí a dobrôt Mercado de La Boqueria, odtiaľ sme sa metrom presunuli pri Sagradu Familia, ktorou nás previedla úžasná sprievodkyňa Janka, ktorá žije v Barcelone a je oficiálnou sprievodkyňou pre Sagradu Familia. Bol to jeden z najsilnejších zážitkov vidieť túto katedrálu nielen z vonka ale z vnútra. Po prehliadke sme sa presunuli metrom do Parku Guell – Gaudiho parku, ktorý sa nachádza v okrajovej časti Barcelony.Následne sme sa presunuli do centra, do hotela.

            3.deň

            Začíname prehliadkou gotickej časti Barcelony. Po prehliadke namierime k zubačke a následne peši na horu Montjuic, kde nás čaká krásny výhľad na Barcelonu. Odtiaľ sa vydávame smerom na olympijský štadión. Potom sa presúvame k magickým spievajúcim fontánam na Plaza Espana.

            4.deň

            Odchod z hotela a presun na letisko.

            Všetci sme mali možnosť spoznať zaujímavé miesta, miestnych ľudí, históriu mesta a najmä naučiť sa praktické zručnosti, ako sú cestovanie metrom, lietadlom. Spoznávanie nových miest, kultúru stolovania v štýlových reštauráciách a spoznávanie miestnej gastronómie. Vyskúšali sme si orientáciu s metro mapou ale najviac sme využili svoje jazykové zručnosti. Tu sa sami žiaci utvrdili v tom, že ovládanie cudzieho jazyka, je v dnešnej dobe nevyhnutnosť a je dôležitou súčasťou uplatnenia sa.

             Ďakujeme zúčastneným ako aj organizátorom za takýto poznávací zájazd!

          • Z hodín Techniky

          • Na hodinách techniky sa okrem teoretických vedomostí venujeme aj praktickej činnosti. Žiaci vyrábajú rôzne výrobky z dreva, hliny, látky, papiera a iných materiálov.

            Preto Vám prinášame malú úkážku toho, ako to v našej základnej škole vyzerá na hodinách techniky. Môžete vidieť výrobu označovacích kolíkov do vyvýšených záhonov, vyrezávanie tekvíc, výrobky z gaštanov, maľovanie lavičiek na školskom dvore.

          • Anglické divadelné predstavenie Lakiho mestečko

          • Žiaci 2. - 5.ročníka sa zúčastnili anglického divadelného predstavenia Lakiho mestečko v podaní divadla ZKUFRAVON. Pointou predstavenia bolo pozrieť sa na veci - mesto inak, napr. z vtáčej perspektívy a odkryť fantastické príbehy. A to všetko v anglickom jazyku.

          • Lesná škola Levice III.A

          • Lesná škola je unikátna exkurzívno – poznávacia prevádzka pre škôlky, školy a verejnosť v sprievode odborného personálu. Jej cieľom je vytvárať vzťah detí  a tiež širokej verejnosti k prírode, najmä prostredníctvom zmyslov.

            Do lesnej školy sme vstupili cez halu stromov. V diorámovej miestnosti mali naši žiaci možnosť spoznávať zver, jej autentické životné prostredie, pomocou dermoplastických preparátov s popisom. Započúvali sa do zvukov zvierat a so záujmom si prezreli výstavku motýľov a iného hmyzu. V tvorivých dielňach mali možnosť zahrať si pexeso, poskladať puzzle, obkresliť si zvieratka a ich stopy.

            Zábavno - náučné dopoludnie a čakanie na autobus si žiaci spríjemnili na preliezkach.

             

          • Turistický krúžok na cestách

          • Predpoveď počasia na sobotu bola super a tak to tekovskí turisti využili a vybrali sa spoznávať nové krásne miesta nášho okolia. Trasou krátka , ale prevýšením prekvapivá bola túra na Jastrabskú skalu z obce Jastrabá do Bartošovej Lehôtky. Na najvyššom bode sme mali Kremnicu ako na dlani. Hlad sme si zahnali špecialitami vo vietnamskom  bistre v Žiari nad Hronom.

          • WocaBee – priebežné výsledky školského kola

          • Školský život je už v plnom prúde a naši žiaci sa už štvrtý rok  usilovne pustili do zbierania wocabee points = bodov za zvládnutie anglických slovíčok. 

            Woca Bee máme radi, wocabee nám pomáha.

          • Futsalový zápas elitného kola kvalifikácie MS 2024

          • V športovej hale v Leviciach sa v pondelok hral futsalový zápas elitného kola kvalifikácie MS 2024 Slovensko - Nemecko, v ktorom  Slováci potrebovali vyhrať. Po veľkom úsilí a výbornom výkone sa slovenskí futsaloví reprezentanti  dočkali víťazstva.

            Žiaci starotekovskej základnej školy boli pritom. Chlapci a dievčatá vyzbrojení slovenskými vlajkami, šálmi a hlavne neúnavnými pokrikmi "SLOVENSKO" povzbudzovali našich reprezentantov. Veľká pocta sa dostala aj tým žiakom našej školy, ktorí hrajú za prípravku v Starom Tekove  a  v Slovane Levice a dostali pozvanie na sprevádzanie reprezentantov pri nástupe na zápas.

            Skvelý zážitok našim žiakom umožnil anonymný darca, vďaka ktorému bolo možné zabezpečiť autobusovú prepravu do Levíc a späť. ĎAKUJEME.

          • ZŠ na basketbalovom zápase

          • V rámci spolupráce ZŠ s basketbalovým oddielom PATRIOTI LEVICE sa žiaci 2. stupňa
            zúčastnili extraligového zápasu v športovej hale v Leviciach, na ktorom sa stretli levickí Patrioti
            a Baník Handlová.
            K úžasnej atmosfére prispeli aj naši žiaci a neustálym povzbudzovaním hnali Patriotov stále
            vpred. Žiaci zažili to, aký je basketbal svižný šport, ako rýchlo sa mení skóre, ako tím musí tvrdo
            drieť, aby vyhrával alebo dorovnal náskok súpera. Deti spoznali, že osobný zážitok je omnoho
            intenzívnejší ako sledovanie športu v TV a tak inšpiratívny, že ich možno privedie až na
            palubovku športového klubu. Taktiež zistili, že napriek veľkému úsiliu môžeme prehrať, ale keď
            niečo robíme s láskou a radosťou, dá sa to zvládnuť.
            Za bezplatný vstup na zápas ďakujeme Patriotom a za sponzorsky zabezpečenú autobusovú
            dopravu do Levíc a späť ďakujeme firme ROEZ.

          • Deň mlieka v ŠKD

          • Svetový deň mlieka v školách je každoročnou svetovou udalosťou. Mlieko a mliečne výrobky patria medzi

            najdôležitejšie a nenahraditeľné zložky plnohodnotnej ľudskej stravy. Viete, že my v ŠKD už o mlieku

            a mliečnych výrobkoch vieme o čosi viac? Deň mlieka sme si v ŠKD pripomenuli ochutnávkou mlieka s rôznym

            ochutením, rozhovormi, prezentáciou o mlieku, výtvarnými prácami i zábavno-vedomostným popoludním.

          • Zbierka Dni nezábudiek 2023

          • Na Slovensku sa od stredy 4.10.2023 do 9.10.2023 koná verejná celonárodná zbierka

             Dni nezábudiek 2023, ktorú realizuje Liga za duševné zdravie.
            Liga za duševné zdravie (LDZ) SR jej vyhlásením pravidelne nadväzuje na Svetový deň duševného zdravia, ktorý pripadá na 10. októbra.

            Pre duševné zdravie človeka je dobré mať možnosť vyrozprávať sa zo svojich trápení a problémov. Preto je dobré, aby Linka dôvery Nezábudka fungovala aj naďalej. Skúsme teda urobiť spolu niečo dobré a podporme finančne Linku dôvery Nezábudka. Veď konanie dobra prospieva nielen duševnému zdraviu jednotlivca, ale aj celej spoločnosti.

            Linka dôvery Nezábudka je anonymná a bezplatná. Funguje nepretržite za asistencie vyškolených odborníkov. Peniaze zo zbierky Dni nezábudiek budú použité na jej ďalšiu prevádzku a skvalitnenie. Časť z týchto prostriedkov sa vráti späť do regiónov, kde budú použité na komunitné aktivity členských združení LDZ.
             

            Naša škola sa zapojí do akcie dňa 6.10.2023. Vybraní žiaci sa zúčastnia zbierky ako dobrovoľníci.

            Ďakujeme za podporu.

          • Európsky deň jazykov

          • Deň plný edukačných aktivít, projektových úloh a usilovnej práce našich žiakov. Takto sme si opäť aj v tomto školskom roku pripomenuli významný deň 26. september – Európsky deň jazykov. Na ceste za poznaním rôznych jazykov, zvykov a kultúry existujúcej v Európe sme si pripomenuli, aké je dôležité porozumieť jazykom, ktoré sú odlišné od nášho materinského. Otvárajú sa nám dvere poznávania a rôznych možností, pracovných príležitostí v iných Európskych krajinách.