• Zlatá priadka 2023 Šaľa

          • Úspech dramatického krúžku

            V dňoch 24. až 27. mája 2023 sa členovia nášho dramatického krúžku pod vedením svojho režiséra Petra Mészároša zúčastnili, ako víťazi krajského kola, vrcholnej celoslovenskej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka 2023 v Šali s tohtoročnou inscenáciou podľa poviedky Maroša Andrejčíka " Volám sa Karol". V silnej konkurencii 15tich detských súborov z celého Slovenska sa nestratili. Naopak si prinášajú ocenenie strieborné pásmo. Našu školu reprezentovali: Florián Fabián, Jakub Gróf, Hanka Grófová, Nicolas Pacher a Sophia Prasličková. 

        • Vyhodnotenie literárnej súťaže “Kniha priateľ človeka?”
          • Vyhodnotenie literárnej súťaže “Kniha priateľ človeka?”

          • Srdečne gratulujeme oceneným žiakom za umiestnenie a ďakujeme za ich iniciatívu zapojiť sa do tejto súťaže aj pri mnohých ďalších aktivitách, do ktorých sa zapájajú a verne reprezentujú našu školu. Verím, že ich poukážky na pizzu potešili a užijú si ich s kamarátmi a rodinkou. 

            Kategória poézia:
            1. miesto - Karolínka Vasarábová - 7. ročník
            2. miesto - Maximko Szabo - 5. ročník 

            Kategória próza:
            1. miesto - Hanka Grófová - 7. ročník 


            Veľká vďaka patrí sponzorovi Pizza Calabria, ktorý ochotne daroval žiakom poukážky na pizzu a ďalšie iné pochutiny.

            Mgr. Frederika Kúdelová

          • Turistický krúžok na cestách

          • Z centra obce Dobrá Niva sme sa vybrali do chráneného prírodného areálu Gavurky. Unikátnosť tohto dubového hája spočíva v tom, že je to zachovaný pôvodný pasienkový les so stovkami jedinečných, mohutných a starých dubov výnimočných svojím tvarom.

            Po obedňajšej prestávke v mestečku Krupina – rodisku Andreja Sládkoviča sme sa vybrali obdivovať krásy Tesárskej rokliny a Tesárskych Dúpencov. Krátke, ale jedinečné kaňonovité údolie  vzniklo pôsobením vody na sopečné horniny v Krupinskej planine. Dúpence – vyhĺbené skalné izby pravdepodobne slúžili ako ochranné skrýše.

          • Ako piataci spoznávali prírodu mŕtveho ramena Hrona

          • Dňa 23.5.2023 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili splavu. Chceme, aby žiaci spoznali svaoje okolie a lepšie porozumeli rieke, aby sa o ňu vedeli neskôr postarať.Okrem toho dostali lekciu z pádlovania a zvládli obavy a strach z vody, s ktorým väčšina na splav prišla.Ekológia, biológia, šport a teambuilding v jednom 🙃

          • DEŇ MATIEK

          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí Dňu Matiek, dňu, kedy si pripomíname tie najdôležitejšie ženy v našom živote, bez ktorých by sme tu neboli. Naše mamy.

            Je zvykom, že v tento deň dávajú deti svojim maminám, maminkám, mamičkám, mamkám malý darček ako poďakovanie za to, čo všetko pre nich obetovali.

            Žiaci našej základnej školy si pre maminky, mamičky, mamky pripravili krásny program a nezabudli ani na darčeky, ktoré si spolu s pani vychovávateľkami vyrobili v ŠKD.

          • Okresné kolo speváckej sútaže Slávik Slovenska

          • Dňa 12.5. 2023 sa v ZUŠ Levice konalo okresné kolo speváckej sútaže Slávik Slovenska. Našu školu reprezentovali dve skvelé speváčky Ema Holková a Sabína Kúdelová. Obe dievčatá podali vynikajúci výkon a Ema Holková sa umiestnila na 2. mieste v 1. kategórii. Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu. Nech im to naďalej spieva!

          • Výtvarná súťaž "Vojaci očami detí"

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy Základná škola Štefana Senčíka zapojila do 12. ročníka výtvarnej súťaže "Vojaci očami detí." Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, že sa s nami podelili o svoje predstavy, ktoré vyjadrili vo výtvarných prácach. 

          • Beseda so spisovateľom Jánom Uličianskym

          • Veľmi príjemné dopoludnie zažili tretiaci a štvrtáci vo štvrtok 11. 5., kedy sa zúčastnili divadelného predstavenia Pán nápad zachraňuje svet. Do Kľacian totiž zavítal spisovateľ Ján Uličiansky, ktorý napísal a režíroval túto inscenáciu. Po predstavení odpovedal na mnohé zvedavé otázky detí a porozprával nám ako sa dostal k písaniu kníh pre deti. Deti sa tešili aj zo spoločného fotenia s obľúbeným spisovateľom. A tak deti objavili ďalšie pútavé príbehy, do ktorých sa s chuťou začítajú.

          • Netradičná hodina biológie

          • Dňa 10. 5. 2023 nám hodinu biológie spestril zaujímavou prednáškou včelár pán Peter Marcinek. Priniesol nám na ukážku rámiky, dymák, klobúk, kliešte na vyberanie rámikov a rôzne ďalšie pomôcky. V krabičke si deti mohli pozrieť trúdy, v časti plástu mohli pozorovať vajíčka a larvy včiel. Deti prednáška zaujala a dozvedeli sa aj mnoho nových informácií. Prednášajúcemu sme vďační a želáme mu mnoho zdravých včelstiev :)

             

          • Majáles

          • Základná škola Štefana Senčíka sa dňa 2.5. ponorila do pestrých farieb a čarovných masiek.

            Pýtate sa prečo? Pretože v kultúrnom dome sa konal tradične-netradičný Majáles.

            Za krátky okamih sa spustila „párty“ detskej radosti s veselou hudbou a bohatou tombolou. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, ktorý zlákal desiatky detí, rodičov a pedagógov do svojej čarovnej atmosféry. Za malý okamih sa deti premenili na rozprávkové bytosti, šašov, hrdinov či víly. Tanec, smiech a dobrá nálada vyčarili úsmev na tvárach nás všetkých.

            Už teraz sa tešíme znova, že o rok sa opäť na chvíľku ocitneme v ríši rozprávok, tanca a zábavy.

          • Deň matiek

          • Pozývame všetky mamy a staré mamy na "Deň matiek", deti z materskej a základnej školy si pre vás pripravili pekný program.

            14. máj 2023 o 15.00 hod. - Dom kultúry Starý Tekov

          • Tanečný workshop

          • 29. apríl 2023 bol Medzinárodný deň tanca.Posolstvom tohto dňa je oslava tanca, zjednotenie jeho všetkých foriem, zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr, prekročiť tak politické, kultúrne a etnické bariéry a sprostredkovať bohatstvo rôznych tanečných foriem a tradícií.

            Preto našu školu dňa 2.5.2023 navštívil tanečný súbor BM Generation, ktorý sa venuje modernému tancu.

            Predstavili sa nám dvoma tanečnými formácianmi.

            Zapojili aj našich žiakov do tanečných aktivít. Najskôr sa spoločne rozcvičili a následne si spolu zatancovali.

          • Beseda s pani Boženou Hanckovou

          • Posledný aprílový štvrtok sme sa s našimi družinármi vybrali do obecnej knižnice na besedu s pani Boženou Hanckovou, ktorá na našej škole pôsobila ako učiteľka slovenského jazyka a neskôr sa stala riaditeľkou školy. Okrem učenia sa začala venovať aj literárnej tvorbe a práve o nej nám prišla porozprávať. Počas besedy jej deti položili množstvo otázok, na ktoré im s radosťou odpovedala. Dozvedeli sme sa o jej detstve, o tom ako sa dostala k písaniu básní a aj o knihách, ktoré napísala. Priniesla nám ukázať aj svoje najvzácnejšie knižky.
            Jednou bola skoro storočná kniha a druhou jej prvá rozprávková knižka, z ktorej deťom prečítala jednu rozprávku. Na záver besedy sme pani Boženku obdarovali malým darčekom a ďakovným pozdravom, na ktorý sa na pamiatku všetci zúčastnení podpísali.