• Medzinárodný deň tanca

          • Tanec spája ľudí v mieri a priateľstve. Tak znie myšlienka medzinárodného dňa tanca, ktorý sa od roku 1982 oslavuje pravidelne 29. apríla.

                  Rytmické kroky v sprievode chytľavej hudby nás ľahko naladia do dobrej nálady.

                  Psychológovia dokonca tvrdia, že majú kladný vplyv na ľudský mozog, o kondícii nehovoriac.

                  Aj my v ŠKD sme oslávili príchod slnečných jarných dní a zatancovali si na naše obľúbené pesničky na školskom dvore.

          • Exkurzia do Múzea SNP

          • Dejiny 20. storočia pre formovanie názoru mladej generácie sú najdôležitejšie. O to viac dejiny národné. Preto sa dňa 26.4.2022  žiaci 9. ročníka spoločne s pánmi učiteľmi Mgr. Mészárošom a Mgr. Janíčkom zúčastnili exkurzie do Múzea Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Na prepravu využili železničnú a autobusovú dopravu. O 11:00 nás privítal lektor Jakub, ktorý bol zároveň aj naším sprievodcom po útrobách múzea. Svojím erudovaným výkladom doplneným o autentické príbehy a rozprávania, našich deviatakov zaujal. Tí si vlastne ani neuvedomili , že sme v múzeu strávili vyše dvoch hodín. Táto exkurzia, aspoň podľa ich reakcií a rozpávania, v nich zanechala hlboký dojem. Zároveň rozšírila a efektívne doplnila ich znalosti prebratého učiva z hodiny dejepisu. Na budúci týždeň žiaci 9. ročníka plánujú ešte navštíviť Múzeum holokaustu v Seredi.

          • Deň Zeme

          • Žiaci ZŠ Štefana Senčíka si v piatok 22.apríla pripomenuli prostredníctvom edukačných a výtvarných aktivít, aká môže byť budúcnosť našej modrej planéty Zem. Aj keď sú ešte len deťmi, môžu už teraz ,,investovať“ do životného prostredia, v ktorom budú v budúcnosti existovať. Prostredníctvom separácie odpadu v škole aj doma, vysádzaním zelene vo svojom okolí, najmä šetrným zaobchádzaním s vodou, elektrinou, zbieraním odpadkov môžu prispieť k ochrane životného prostredia. Dozvedeli sa, že prírodné zdroje nie sú nevyčerpateľné.

            Zároveň zistili, koľko rokov trvá rozklad odpadu v prírode, ktorý sa tvorí. Napríklad plastová taška sa rozkladá 10 až 20 rokov, plastové poháre 50 rokov. Ak hovoríme o rozklade plastových slamiek, tie sa pohybujú v rozmedzí 150-200 rokov. S PET fľašami a plastovým príborom môže príroda bojovať až 450 rokov.

            V priebehu celého školského roka sa venujeme separovaniu odpadu, zbierame elektroodpad a skrášľujeme okolie našej školy.

            Času na zmenu je málo. Akákoľvek aktivita znamená niečo, každý jednotlivec je súčasťou kolobehu zmien. Mladí ľudia majú obrovskú moc narušiť STATUS QUO - teda súčasný stav vecí.

            Ak pohneme jedinou vecou v prírode, zistíme, že je prepojená s celým zvyškom sveta.“  (John Muir)      

                                                                                                                Mgr. Zuzana Murková  a Mgr. Ivana Kubíková  

          • Zápis budúcich prvákov

          • Dňa 12. 4. 2022 sa v našej škole uskutočnil zápis budúcich prvákov. Teší nás, že tak, ako po iné roky, aj teraz si našu školu opäť pre svoje deti vybrali nielen mnohí rodičia zo Starého Tekova, ale aj z iných okolitých obcí. Budúci prváci počas zápisu úspešne plnili zábavné úlohy, kreslili, recitovali básničky, poznávali farby, ba aj písmenká. 

            Všetkým rodičom touto cestou ďakujeme za prejavenú dôveru a tešíme sa na september, kedy naše brány opäť prekročia noví žiaci.

          • OKRESNÉ KOLO PYTAGORIÁDY A BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          • Naši úspešní riešitelia školského kola matematickej Pytagoriády sa v dňoch 29.3. a 30.3.2022 popasovali s úlohami okresného kola. Súťaž sa aj tento rok z dôvodu protipandemických opatrení konala online. 
                 Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili Jakub Bahýl z 3. triedy, Vlasta Ličková, Maxim Szabo a Hana Hancková zo 4. triedy, Alica Sabová z 5. triedy, Kamil Polovka a Karolína Vasarábová zo 6. triedy, Šimon Bista, Richard Frtús, Simon Hríbik, Sabina Hlôšková a Zdenka Kubíková zo 7. triedy. 
                 Darilo sa nám aj v školskom a okresnom kole biologickej olympiády. 
            Úspešní riešitelia našej školy sú:
            Lenka Bátovská z 8.triedy -  2.miesto v okresnom kole ( ZOOLÓGIA)
            Zdenka Kubíková zo 7.triedy -  3.miesto v okresnom kole (BOTANIKA)           
            Karolína Vasarábová zo 6.triedy -  školské kolo (BOTANIKA)

                 Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme
                                                                       PaedDr. Alena Cintulová, Mgr. Ivana Kubíková  
             

          • Obvodné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 4. apríla sa v Tlmačoch uskutočnilo obvodné kolo sútaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali piati recitátori, ktorí si počínali naozaj veľmi dobre a za svoje prednesy získali nasledovné ocenenia:

            Petra Vasarábová - 1. miesto, 1. kategória, próza

            Sebastián Graus - 3. miesto, 1. kategória, poézia

            Alica Sabová - 1. miesto, 2. kategória, próza

            Laura Bátovská - 1. miesto, 2.kategória, poézia

            Andrej Čižmár - 1. miesto, 3.kategória, próza

            Našim recitátorom ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a držíme palce v okresnom kole!

          • Otvorená hodina

          • Každoročnou tradíciou v našej škole sú otvorené hodiny. Možnosť nahliadnuť do priestorov školy, spoznať nové prostredie, zažiť osobné stretnutia s učiteľmi, žiakmi a s kamarátmi zo základnej školy sa nedajú nahradiť online priestorom.

            V dňoch 1.4. a 4.4.2022 sme konečne po dvoch rokoch privítali pani učiteľky z materských škôl a budúcich prváčikov v priestoroch našej školy.

            V prváckych triedach si vyskúšali svoje schopnosti v zaujímavých aktivitách, ktoré pre ne pripravili pani učiteľky. Škôlkari sa zoznámili aj s interaktívnou podlahou Funtronic, ktorú žiaci školy používajú pri vyučovaní či pre zábave.  Mali možnosť využiť rôzne hry spojené s pohybom a tak si overiť svoj postreh, pohyblivosť a vnímanie.

            Po absolvovaní jednotlivých aktivít si deti vyslúžili medailu a drobnú odmenu. Veríme, že sa im v našej škole páčilo a odchádzali spokojné a dobre naladené

          • Pozvánka do medzinárodnej súťaže základných škôl ENGLISHSTAR

          •   Chceš reprezentovať a zviditeľniť našu školu? Chceš dosiahnuť uznanie ? Chceš si porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl ? Prihlás sa do súťaže ENGLISHSTAR do 20. apríla. Registračný poplatok je 5 €. Súťažíš o smartfón v každej kategórii a o 45 ďalších cien. Bez ohľadu na výsledok získaš diplom a malý darček. LET YOURSELF SHINE :)